Паприка припада том спектру зимнице. Увек је савршена уз месо и додатак уз прилоге: 

За  припрему савршене паприке за зимницу потребно је: 

  • 5 кг очишћене и по жељи исечене црвене паприке
  • 1 л сирћета
  • 500 г шећера
  • 250 г соли
  • 1 кесица конзерванса од 5 г
  • 3 главице белог лука
  • сецкани першунов лист по укусу

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

 

Припрема: 

За почетак у једну дубљу шерпу ставите сирће, шећер, со и конзерванс, па пустите да прокључа. постепено додајте мало по мало паприке и оставите да се на кратко обари. Потом је извадите дасе прохлади и процедите је. У паприку и течност додајте вез ситно сецканог першуновог листа и сецкане главице белог лука. Потребно је да тако одстоји  24 сата, уз повремено мешање. Пребаците паприке у тегле па прелијте течношћу у којој су се паприке кувале. Пријатно!

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: