Паприка припада том спектру зимнице. Увек је савршена уз месо и додатак уз прилоге:
За припрему савршене паприке за зимницу потребно је:
- 5 кг очишћене и по жељи исечене црвене паприке
- 1 л сирћета
- 500 г шећера
- 250 г соли
- 1 кесица конзерванса од 5 г
- 3 главице белог лука
- сецкани першунов лист по укусу
Припрема:
За почетак у једну дубљу шерпу ставите сирће, шећер, со и конзерванс, па пустите да прокључа. постепено додајте мало по мало паприке и оставите да се на кратко обари. Потом је извадите дасе прохлади и процедите је. У паприку и течност додајте вез ситно сецканог першуновог листа и сецкане главице белог лука. Потребно је да тако одстоји 24 сата, уз повремено мешање. Пребаците паприке у тегле па прелијте течношћу у којој су се паприке кувале. Пријатно!
(Трпеза)