Na magistralnom putu Sremski Karlovci-Inđija jutros je došlo do stravične saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovalo putničko vozilo i autobus koji saobraća na redovnoj liniji. U udesu je povređeno 36 putnika, dok je jedna osoba smrtno stradala rekli su za Kurir iz Doma zdravlja Inđija.

Pa da podsetimo, nesreća se dogodila oko 7 sati ujutru u mestu Gladnoša na putu Sremski Karlovci-Inđija. Sumnja se da je do nesreće došlo kada je mladić star svega 18 godina navodno, prešao u suprotnu traku kako bi pretekao kolonu i direktno se sudario sa autobusom koji je pokušao da ga izbegne. Nakon udesa u autobus i automobil su završili u jarku.

Foto: printskrin Instagram/192_rs

 

 

- U 7.10 časova dobili smo poziv da je došlo do saobraćajne nesreće kod raskrsnice za Maradik i da ima povređenih. Naši saniteti su krenuli na lice mesta gde su povređenima pružili prvu pomoć a kasnije su lica sa težim povredama transportovani u druge zdravstvene centre, poput Kliničkog centra Vojvodine, bolnice u Sremskoj Mitrovici, kao i u beogradski Urgentni Klinički centar - rekli su za Kurir iz Doma zdravlja Inđija i dodali:

- 36 putnika je povređeno u nesreći, od kojih je 27 poslato na dalju dijagnostiku. Mladić koji je upravljao automobolim zadobio je teške povrede od kojih je na licu mesta preminuo, pa su lekari samo mogli da konstatuju smrt. 

Iz Urgentnog centra Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine, za Kurir su rekli da je Hitna pomoć dovezla 16 pacijenata nakon povreda zadobijenih u saobraćajnoj nezgodi.

- Svi pacijenti su primljeni po protokolu i prioritetu prvog stepena. Nakon kompletne hitne dijagnostike, opservacije i medicinske pomoći, dva pacijenta su sa težim telesnim povredama zadržani na bolničkom lečenju dok je 14 pacijenata otpušteno da dalje kućno lečenje - kaže PR UKCV Siniša Knežević.

BONUS VIDEO