Glumac Moamer Kasumović osuđen je na godinu dana zatvora zbog krivičnog dela bludničenje nad maloletnikom potvrđeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Kolega Moamera Kasumovića, Enis Bešlagić prokomentarisao je ceo slučaj, za koji je, kako kaže, čuo iz medija.

- Za mene ne postoji generalizacija ni u čemu. Suđenja ne pratim, to je izašlo u medijima. Presuđeno je, to je sad isplivalo i svi smo u šoku da se takve stvari dešavaju, ali znamo da se dešavaju. Pogodi te ako je to tebi neko blizak. Ne bavim se tuđim dramama, inače bih se bavio samo tim. Ja sam čovek koji u životu traži šta je u ljudima dobro, a ono što je loše prepuštam drugima da sude. LJudi danas vole da osuđuju i da budu bogovi. A kad bih ja to tako radio, ako bih se bavio samo ljudima šta su sve napravili verujte mi retko gde bih mogao da popijem kafu na miru - rekao je Bešlagić.

- Poštujem ono što sud presudi, ne možemo mi biti sudije. Ako je sud tako rekao, to je to! Šta će se dalje dešavati poruka je za sve one koji tako rade da ne pomišljaju na tako nešto. To bi trebalo da bude zaključna poruka - naglasio je glumac za domaće medije.

Foto: ATA images/Z. Milutinović

 

 

Otkupio kaznu

– Osuđeni M. K. , rođen … godine u B. P., je dana 14. novembra 2023. godine izvršio uplatu kompletnog iznosa novčane kazne u iznosu od 36.500 KM (oko 18.250 evra), po presudi Opštinskog suda u Sarajevu 65 0 K 888633 23 Kv od 19. oktobra 2023. godine, odnosno rešenjem o ispravci presude Opštinskog suda u Sarajevu broj 65 0 K 888633 23 Kv od 21. oktobra 2023. godine, a kojom presudom odnosno rešenjem je usvojen zahtev osuđenog za zamenu kazne zatvora u novčanu kaznu. Kazna zatvora je izrečena presudom Opštinskog suda u Sarajevu broj 65 0 K 888633 21 K od 23. juna 2022.godine, pravosnažna dana 22. maja 2023. godine – saopšteno je iz Odeljenja za odnose s javnošću Opštinskog suda Sarajevo.

(Blic)

BONUS VIDEO: