Voli srpski as da igra u Kini, a voli publika i njega da gleda. Imaće priliku da to gleda i u nastavku turnira, te je tako nastavio borbu za trofej na ovom mastersu.

Novak je meč počeo dobro. Činilo se da je odmah napravio brejk, ali... Rus je zatražio video proveru svog udarca i dobro je postupio pošto je lopta zakačila liniju. Potom je 61. na ATP listi uspeo da dobije gem.

Foto: Profimedia

 

 

Trgao se nakon svega Safiulin i u petom gemu došao do dve brejk šanse. Ipak, sad je Đoković uspeo da se spase iz teške situacije i potom u idealnom trenutku oduzeo servis rivalu.

Igrao se osmi gem, ritern je proradio, forhend je dobro funkcionisao i na semaforu je pisalo 5:3. Nole je to potvrdio u narednom gemu i došao na set od plasmana u četvrtfinale.

Foto: Profimedia

 

 

Drugi set počeo je idealno za Srbina - brejkom! Mogao je Safiulin da vrati izgubljeno u četvrtom gemu, ali četvrti igrač planete se izvukao iz te situacije i potom još jednim brejkom rešio sve dileme oko pobednika.

Kad je stekao dva brejka prednosti bilo je jasno da Rus više neće moći da se vrati u meč. Novak je sigurnom igrom uspeo da privede meč kraju i trijumfuje posle 72.

Vredi istaći da je srpskom asu ovo bila 37. pobeda u Šangaju, a do sad je četiri puta podizao pehar na ovom turniru.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Čeha Jakuba Menšika koji je bio bolji od Grigora Dimitrova. Taj duel na programu je u petak.

BONUS VIDEO