Воли српски ас да игра у Кини, а воли публика и њега да гледа. Имаће прилику да то гледа и у наставку турнира, те је тако наставио борбу за трофеј на овом мастерсу.

Новак је меч почео добро. Чинило се да је одмах направио брејк, али... Рус је затражио видео проверу свог ударца и добро је поступио пошто је лопта закачила линију. Потом је 61. на АТП листи успео да добије гем.

Фото: Профимедиа

 

 

Тргао се након свега Сафиулин и у петом гему дошао до две брејк шансе. Ипак, сад је Ђоковић успео да се спасе из тешке ситуације и потом у идеалном тренутку одузео сервис ривалу.

Играо се осми гем, ритерн је прорадио, форхенд је добро функционисао и на семафору је писало 5:3. Ноле је то потврдио у наредном гему и дошао на сет од пласмана у четвртфинале.

Фото: Профимедиа

 

 

Други сет почео је идеално за Србина - брејком! Могао је Сафиулин да врати изгубљено у четвртом гему, али четврти играч планете се извукао из те ситуације и потом још једним брејком решио све дилеме око победника.

Кад је стекао два брејка предности било је јасно да Рус више неће моћи да се врати у меч. Новак је сигурном игром успео да приведе меч крају и тријумфује после 72.

Вреди истаћи да је српском асу ово била 37. победа у Шангају, а до сад је четири пута подизао пехар на овом турниру.

Ђоковић ће у четвртфиналу играти против Чеха Јакуба Меншика који је био бољи од Григора Димитрова. Тај дуел на програму је у петак.

БОНУС ВИДЕО