Ovu porodicu čine Tamara i njena jedanaestogodišnja ćerka Ognjenka, prolazi kroz tešku borbu. Mudra devojčica živi u trošnoj kući bez vode i kupatila. Noći su mnogo hladnije i oseća se kada duva košava. NJihov san je da imaju topao dom. 

Na Instagram stranici Fondacije Tamare Misirlić je objavljen video u kom Tamara Rašić objašnjava njihovu situacivju i odgovora na pitanje šta bi volela da imaju:

- Koliko-toliko pristojne uslove, da je ova kuća cela, da ne duva kroz nju i da dete ima kupatilo. Ja sam starija, navikla sam svakako, ali da ona ima kupatilo... Ide u školu, odličan mi je đak, da se lakše i kupa i sređuje. Hladno je, nezgodno je... - odgovara Tamara u video snimku podeljenom na stranici Fondacije Tamara Misirlić.

Mala Ognjenka je objasnila kako se snalaze za kupanje i koliko je priprema potrebno za obavljanje ove aktivnosti:

- Ugrejemo vodu ili, kada je toplo vreme, kupamo se napolju, ispljuskamo se. Kada je hladno vreme, moramo na parče unutra. Nije najlakše, teško je... Dok se ugreje voda, dok se spreme drva - objašnjava mala Ognjenka stojeći u sobičku u kojem jedva da može da se okrene od starih, dotrajalih stvari.

Foto: Printkrin/Instagram/fondacija_tamara_misirlic

 

 

Bez obzira na to što kuća u kojoj Ognjenka ne živi nema osnovne uslove za život, devojčica je voli i poštuje jer su je sagradili njen pradeda i prabaka. Sa poštovanjem govori o majci: 

- Te orahe ja i mama spremimo za slavu, poštujemo tradiciju. Slavimo skromno, nemamo goste. To smo ja i moja majka skupljale orahe, imamo dva-tri oraha tamo dalje u imanju, tako da imamo da spremimo ponekad za slavu po malo i mi da pojedemo. Imamo jednu dunju i neke jabuke... Brinem se o životinjama, ovde imamo kokoške. Obično kad nađem neku povređenu životinju ili gladnu, nemam srca da je ostavim. Osetljiva sam na životinje - nastavlja Ognjenka u video snimku, pokazujući i mesto na kojem s proleća sadi baštu.

BONUS VIDEO: