Poginuli su narednik Omri Tamari,narednik Josef Hieb, narednik Joav Agmon i narednik Alon Amitaj, javlja "Sky News". Izraelska vojska je takođe saopštila da se radilo o "najsmrtonosnijem napadu militantne grupe" unazad dve sedmice, kad je počela izraelska kopnena invazija na Liban.

Hezbolah je rekao da je napad u blizini grada Binjamine bio odmazda za izraelske napade na Bejrut prošlog četvrtka, u kojima su poginule 22 osobe. Kasnije su dodali da su gađali izraelsku elitnu brigadu Golani, lansirajući desetine projektila kako bi okupirali izraelske sisteme protivvazdušne odbrane tokom napada dronova.

 

 

Izraelska nacionalna služba spašavanja saopštila je da je u napadu ranjena sveukupno 61 osoba, dodajući da je retkost da toliko ljudi bude povređeno, s obzirom na napredne sisteme protivvazdušne odbrane.

Početkom ovog meseca, Izrael je pokrenuo kopnenu operaciju u Libanu s ciljem oslabljenja Hezbolaha i odvraćanja grupe od granica, kako bi se hiljade raseljenih Izraelaca vratilo svojim domovima.

Napad Hezbolaha u nedelju dogodio se istog dana kad su SAD saopštile da će poslati novi sistem PVO u Izrael, kako bi pomogli u jačanju zaštite od projektila, zajedno sa osobljem potrebnim za upravljanjem njime.

Izrael trenutno ratuje s Hamasom u Gazi i Hezbolahom u Libanu, grupama koje podržava Iran, dok stručnjaci očekuju da će potencijalno napasti i Iran kao odmazdu za raketni napad ranije ovog meseca. Iran je najavio da će odgovoriti na svaki Izraelski napad.

(Jutarnji.hr)

BONUS VIDEO: