Sočivo je neverovatno jednostavno za pravljenje, a sadrži mnogo vitamina koji će pomoći poboljšanju vašeg zdravlja: 

Potrebno je: 

  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 crvena paprika
  • 1 tikvica
  • 1 konzerva paradajz pelata
  • 150 g crvenog sočiva
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • 1 kašika slatke mlevene paprike
  • 1 kašika kima

Priprema:

Za početak, prodinsajte crveni luk na jednoj kašikici maslinovog ulja. Kada je dinsanje pri kraku, dodajte beli luk. Pržite još par minuta. Posle toga dodajte jednu izrendanu šargarepu. Poklopite, pa dodajte i seckanu papriku i tikvicu. Sve dobro promešajte, pa dinstajte još oko 20 minuta, uz povremeno mešanje. Potom dodajte celu konzervu paradajz pelata i začinite suvim biljnim začinom, mlevenom paprikom i kimom. Poklopite i kuvajte 10 minuta. Dodajte u šerpu 150 g crvenog sočiva i 300 ml vode i kuvajte sve 20 minuta. Kada je sočivo kuvano sklonite sa ringle, ostavite desetak minuta i poslužite. Prijatno!

Foto: Printskrin/Jutjub/Jednostavni Recepti

 

 

(Trpeza)

BONUS VIDEO: