Сочиво је невероватно једноставно за прављење, а садржи много витамина који ће помоћи побољшању вашег здравља:
Потребно је:
- 1 главица црног лука
- 3 чена белог лука
- 1 шаргарепа
- 1 црвена паприка
- 1 тиквица
- 1 конзерва парадајз пелата
- 150 г црвеног сочива
- 1 кашика маслиновог уља
- 1 кашика сувог биљног зачина
- 1 кашика слатке млевене паприке
- 1 кашика кима
Припрема:
За почетак, продинсајте црвени лук на једној кашикици маслиновог уља. Када је динсање при краку, додајте бели лук. Пржите још пар минута. После тога додајте једну изрендану шаргарепу. Поклопите, па додајте и сецкану паприку и тиквицу. Све добро промешајте, па динстајте још око 20 минута, уз повремено мешање. Потом додајте целу конзерву парадајз пелата и зачините сувим биљним зачином, млевеном паприком и кимом. Поклопите и кувајте 10 минута. Додајте у шерпу 150 г црвеног сочива и 300 мл воде и кувајте све 20 минута. Када је сочиво кувано склоните са рингле, оставите десетак минута и послужите. Пријатно!
Прочитајте још
(Трпеза)