Како бисте најлакше очистили загорели плех, потребно вам је само неколико ствари:
- сода бикарбона
- боца са распршивачем
- жица за прање судова
Соду бикарбону обилно поспите по целом плеху. Половину бочице хидрогена сипајте у бочицу са распршивачем и тиме попрскајте соду, односно плех.
Оставите тако да делује минимум четири сата или, уколико је плех много прљав, преко ноћи.
Потом употребите жицу како бисте уклонили смесу соде бикарбоне са плеха. Трљањем ћете уклонити и упорније мрље и прљавштину.
Уколико сте плех оставили преко ноћи, жицу поквасите водом и истрљајте плех.
Пошто уклоните мрље, плех оперите топлом водом и детерџентом за посуђе.
Како бисте спречили настанак мрља, проливања и загоревања хране по плеху, користите алуминијумску фолију када год је то могуће, а преко ње ставите папир за печење, па храну.
Овако ће ваши плехови дуже остати чисти.
БОНУС ВИДЕО:
(Крстарица)