Kada spremate kolač za slavu važno je da obratite pažnju na detalje, da ne puca i slično. U nastavku teksta možete naći nekoliko stavki u kojima grešite u spremanju kolača.
Možda je problem u grejanju:
Ukoliko imate stariju ili neispravnu rernu moguće da će njihovi grejači grejati više sa jedne strane u odnosu na drugu. Na taj način kolač može i nejednako da naraste, što može da uzrokuje pucanje kolača.
Do pucanja testa može doći ukoliko testo nije dovoljno naraslo.
Foto: Printskrin/Jutjub/ Kuhinja Valentina Mašković
Bitno je tokom razvlačenja testa ostaviti ga nekoliko puta da naraste. Pre nego što ga stavite u rernu bitno je da stoji pola sata na toplom.
Pročitajte još
Šta raditi ako je testo suviše vlažno ili tvrdo:
Kod spremanja slavskog kolača je bitna tekstura testa. Ukoliko se testo lepi, potrebno je da dodate brašna. Ako je tvrdo, dodajte vode. Bitno je da testo bude meko i vazdušasto.
(Trpeza)