Kada spremate kolač za slavu važno je da obratite pažnju na detalje, da ne puca i slično. U nastavku teksta možete naći nekoliko stavki u kojima grešite u spremanju kolača. 

Možda je problem u grejanju: 

Ukoliko imate stariju ili neispravnu rernu moguće da će njihovi grejači grejati više sa jedne strane u odnosu na drugu. Na taj način kolač može i nejednako da naraste, što može da uzrokuje pucanje kolača.

Do pucanja testa može doći ukoliko testo nije dovoljno naraslo. 

Foto: Printskrin/Jutjub/ Kuhinja Valentina Mašković

 

Bitno je tokom razvlačenja testa ostaviti ga nekoliko puta da naraste. Pre nego što ga stavite u rernu bitno je da stoji pola sata na toplom. 

Šta raditi ako je testo suviše vlažno ili tvrdo:

Kod spremanja slavskog kolača je bitna tekstura testa. Ukoliko se testo lepi, potrebno je da dodate brašna. Ako je tvrdo, dodajte vode. Bitno je da testo bude meko i vazdušasto.

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: