Kada spremate kolač za slavu važno je da obratite pažnju na detalje, da ne puca i slično. U nastavku teksta možete naći nekoliko stavki u kojima grešite u spremanju kolača.
Možda je problem u grejanju:
Ukoliko imate stariju ili neispravnu rernu moguće da će njihovi grejači grejati više sa jedne strane u odnosu na drugu. Na taj način kolač može i nejednako da naraste, što može da uzrokuje pucanje kolača.
Do pucanja testa može doći ukoliko testo nije dovoljno naraslo.
Bitno je tokom razvlačenja testa ostaviti ga nekoliko puta da naraste. Pre nego što ga stavite u rernu bitno je da stoji pola sata na toplom.
Pročitajte još
Šta raditi ako je testo suviše vlažno ili tvrdo:
Kod spremanja slavskog kolača je bitna tekstura testa. Ukoliko se testo lepi, potrebno je da dodate brašna. Ako je tvrdo, dodajte vode. Bitno je da testo bude meko i vazdušasto.
(Trpeza)