Када спремате колач за славу важно је да обратите пажњу на детаље, да не пуца и слично. У наставку текста можете наћи неколико ставки у којима грешите у спремању колача. 

Можда је проблем у грејању: 

Уколико имате старију или неисправну рерну могуће да ће њихови грејачи грејати више са једне стране у односу на другу. На тај начин колач може и неједнако да нарасте, што може да узрокује пуцање колача.

До пуцања теста може доћи уколико тесто није довољно нарасло. 

Foto: Printskrin/Jutjub/ Kuhinja Valentina Mašković

 

Битно је током развлачења теста оставити га неколико пута да нарасте. Пре него што га ставите у рерну битно је да стоји пола сата на топлом. 

Шта радити ако је тесто сувише влажно или тврдо:

Код спремања славског колача је битна текстура теста. Уколико се тесто лепи, потребно је да додате брашна. Ако је тврдо, додајте воде. Битно је да тесто буде меко и ваздушасто.

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: