Када спремате колач за славу важно је да обратите пажњу на детаље, да не пуца и слично. У наставку текста можете наћи неколико ставки у којима грешите у спремању колача.
Можда је проблем у грејању:
Уколико имате старију или неисправну рерну могуће да ће њихови грејачи грејати више са једне стране у односу на другу. На тај начин колач може и неједнако да нарасте, што може да узрокује пуцање колача.
До пуцања теста може доћи уколико тесто није довољно нарасло.
Битно је током развлачења теста оставити га неколико пута да нарасте. Пре него што га ставите у рерну битно је да стоји пола сата на топлом.
Прочитајте још
Шта радити ако је тесто сувише влажно или тврдо:
Код спремања славског колача је битна текстура теста. Уколико се тесто лепи, потребно је да додате брашна. Ако је тврдо, додајте воде. Битно је да тесто буде меко и ваздушасто.
(Трпеза)