Душан је славу пред домаћом публиком стекао улогом тајкуна-антагонисте Озрена Солдатовића у серијама “Срећни људи” и “Бела лађа”, као и улогом парничног, па потом кривичног судије у серији “Бољи живот”.

Популарни уметник имао је 74 године када је напустио овај свет. Појављивао се у више од 50 улога у позоришту и на телевизији, а глумом је почео да се бави са само десет година.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

– За то што сам постао глумац најзаслужнији су мој учитељ Илија Јанковић и једна чистачица. Учитељ је у мени препознао глумачку склоност и дао ми улогу у представи, а нека чистачица је гледала ту представу и препоручила ме чувеном Бати Миладиновићу у Радио Београду. Десетак година касније уписао сам глумачку академију, у класи са покојним Зораном Радмиловићем, Станиславом Сташом Пешић и Петром Краљем- рекао је својевремено познати глумац.

Често је истицао да је његов живот обележила једна трагедија. Смрт оца који је умро пре него што се он родио и растао је без његовог присуства.

Фото: В. Данилов

– Отац је умро новембра 1940. године и ја сам, у ствари, посмрче. Мој отац Драгутин је био размажени син богатог индустријалца, а мајка Душица Васиљевић позната балерина. Из прича знам да, кад је мој деда умро, његово четворо деце, међу којима је био и мој отац, поделили су његово богатство. Отац је тада почео да живи сладак живот, први у Београду је купио “Бентли” – присетио се давно Душан.

Душан није крио и да се борио са алкохолизмом, а годинама је био у складном браку са супругом Мирјаном са којом има ћерку Ану.

Умро је 3. јануара 2016. године у Београду.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".