Dušan je slavu pred domaćom publikom stekao ulogom tajkuna-antagoniste Ozrena Soldatovića u serijama “Srećni ljudi” i “Bela lađa”, kao i ulogom parničnog, pa potom krivičnog sudije u seriji “Bolji život”.

Popularni umetnik imao je 74 godine kada je napustio ovaj svet. Pojavljivao se u više od 50 uloga u pozorištu i na televiziji, a glumom je počeo da se bavi sa samo deset godina.

Foto: Jutjub printskrin

 

– Za to što sam postao glumac najzaslužniji su moj učitelj Ilija Janković i jedna čistačica. Učitelj je u meni prepoznao glumačku sklonost i dao mi ulogu u predstavi, a neka čistačica je gledala tu predstavu i preporučila me čuvenom Bati Miladinoviću u Radio Beogradu. Desetak godina kasnije upisao sam glumačku akademiju, u klasi sa pokojnim Zoranom Radmilovićem, Stanislavom Stašom Pešić i Petrom Kraljem- rekao je svojevremeno poznati glumac.

Često je isticao da je njegov život obeležila jedna tragedija. Smrt oca koji je umro pre nego što se on rodio i rastao je bez njegovog prisustva.

Foto: V. Danilov

– Otac je umro novembra 1940. godine i ja sam, u stvari, posmrče. Moj otac Dragutin je bio razmaženi sin bogatog industrijalca, a majka Dušica Vasiljević poznata balerina. Iz priča znam da, kad je moj deda umro, njegovo četvoro dece, među kojima je bio i moj otac, podelili su njegovo bogatstvo. Otac je tada počeo da živi sladak život, prvi u Beogradu je kupio “Bentli” – prisetio se davno Dušan.

Dušan nije krio i da se borio sa alkoholizmom, a godinama je bio u skladnom braku sa suprugom Mirjanom sa kojom ima ćerku Anu.

Umro je 3. januara 2016. godine u Beogradu.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".