Овај рецепт је веома лак и брз за припрему. Важно је да пратите поступак и да одаберете јабуке које највише волите да једете. Бурек од јабука је идеалан за доручак.

Потребно је: 

  • 500 г готових кора
  • 600 г ренданих јабука 
  • мало цимета
  • ванилин шећер
  • уље
  • кисела вода
  • шећер по жељи

Припрема:

Рерну загрејте на 200 степени. Изрендајте јабуке, па помешајте са циметом и уљем. Попрскајте уљем и водом две коре па пребаците у плех обложен пек папиром. Преко треће коре премажите уље и нанесите надев од јабука. Завршите са две коре. Опет попрскајте уљем. Пеците бурек са јабукама око 40 до 45 минута, у рерни загрејаној на 200 степени.

Фото: Јутјуб принтскрин/Bakina kuhinja

 

Фото: Јутјуб принтскрин/Bakina kuhinja

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: