Овај рецепт је веома лак и брз за припрему. Важно је да пратите поступак и да одаберете јабуке које највише волите да једете. Бурек од јабука је идеалан за доручак.
Потребно је:
- 500 г готових кора
- 600 г ренданих јабука
- мало цимета
- ванилин шећер
- уље
- кисела вода
- шећер по жељи
Припрема:
Рерну загрејте на 200 степени. Изрендајте јабуке, па помешајте са циметом и уљем. Попрскајте уљем и водом две коре па пребаците у плех обложен пек папиром. Преко треће коре премажите уље и нанесите надев од јабука. Завршите са две коре. Опет попрскајте уљем. Пеците бурек са јабукама око 40 до 45 минута, у рерни загрејаној на 200 степени.
Фото: Јутјуб принтскрин/Bakina kuhinja
Фото: Јутјуб принтскрин/Bakina kuhinja
(Трпеза)