Премекане кифлице са сиром су одличне за доручак уз чашу јогурта или као ужина. Врло лако и брзо се спремају. Потребно је мало састојака.
За тесто:
- 1 кг меког белог брашна
- 2 кашичице соли
- 1 коцка свежег квасца
- 2 кашичице шећера
- 500 мл млека
- 150 мл уља
- 2 јаја
За фил:
- 500 г сира
- 1 јаје
Додатно:
- 1 жуманце
- 1 кашика млека
- 250 г маргарина
Припрема:
Прочитајте још
Рерну загрејте на 180 степени. Виљушком изгњечите сир, па додајте јаје. Размутите квасац са шећером и брашном, у мало млека. Оставите да се активира. У једну посуду ставите просејано брашно, со, квасац, јаја, уље и млеко и замесите глатко тесто. Покријте и оставите око пола сата да нарасте. Затим премесите тесто, па га поделите на два дела, а онда њих на пет лоптица. Сваку лоптицу развуците оклагијом на дебљину од неколико мм, а круг на осам делова-троуглова. Нанесите кашичицу фила на шири део троугла, па преклопите са два суседна краја и умотајте ка врху. Онда ивице савијте ка унутра. Пребаците кифлице у плех обложен пек папиром, па их премажите мешавином жуманца и млека. Изрендајте преко маргарин. Оставите на шпорету да нарасту. Пеците 20 ак минута, у рерни загрејаној на 180 степени.
Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Domaći Recepti
Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Domaći Recepti
(Трпеза)