Премекане кифлице са сиром су одличне за доручак уз чашу јогурта или као ужина. Врло лако и  брзо се спремају. Потребно је мало састојака. 

За тесто:

  • 1 кг меког белог брашна
  • 2 кашичице соли
  • 1 коцка свежег квасца
  • 2 кашичице шећера
  • 500 мл млека
  • 150 мл уља
  • 2 јаја

За фил:

  • 500 г сира
  • 1 јаје

Додатно:

  • 1 жуманце
  • 1 кашика млека
  • 250 г маргарина

Припрема:

Рерну загрејте на 180 степени. Виљушком изгњечите сир, па додајте јаје. Размутите квасац са шећером и брашном, у мало млека. Оставите да се активира. У једну посуду ставите просејано брашно, со, квасац, јаја, уље и млеко и замесите глатко тесто.  Покријте и оставите око пола сата да нарасте. Затим премесите тесто, па га поделите на два дела, а онда њих на пет лоптица. Сваку лоптицу развуците оклагијом на дебљину од неколико мм, а круг на осам делова-троуглова. Нанесите кашичицу фила на шири део троугла, па преклопите са два суседна краја и умотајте ка врху. Онда ивице савијте ка унутра. Пребаците кифлице у плех обложен пек папиром, па их премажите мешавином жуманца и млека. Изрендајте преко маргарин. Оставите на шпорету да нарасту. Пеците 20 ак минута, у рерни загрејаној на 180 степени.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Domaći Recepti

 

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Domaći Recepti

 

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: