Premekane kiflice sa sirom su odlične za doručak uz čašu jogurta ili kao užina. Vrlo lako i  brzo se spremaju. Potrebno je malo sastojaka. 

Za testo:

  • 1 kg mekog belog brašna
  • 2 kašičice soli
  • 1 kocka svežeg kvasca
  • 2 kašičice šećera
  • 500 ml mleka
  • 150 ml ulja
  • 2 jaja

Za fil:

  • 500 g sira
  • 1 jaje

Dodatno:

  • 1 žumance
  • 1 kašika mleka
  • 250 g margarina

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Viljuškom izgnječite sir, pa dodajte jaje. Razmutite kvasac sa šećerom i brašnom, u malo mleka. Ostavite da se aktivira. U jednu posudu stavite prosejano brašno, so, kvasac, jaja, ulje i mleko i zamesite glatko testo.  Pokrijte i ostavite oko pola sata da naraste. Zatim premesite testo, pa ga podelite na dva dela, a onda njih na pet loptica. Svaku lopticu razvucite oklagijom na debljinu od nekoliko mm, a krug na osam delova-trouglova. Nanesite kašičicu fila na širi deo trougla, pa preklopite sa dva susedna kraja i umotajte ka vrhu. Onda ivice savijte ka unutra. Prebacite kiflice u pleh obložen pek papirom, pa ih premažite mešavinom žumanca i mleka. Izrendajte preko margarin. Ostavite na šporetu da narastu. Pecite 20 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Foto: Printskrin/Jutjub/ Domaći Recepti

 

Foto: Printskrin/Jutjub/ Domaći Recepti

 

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: