Ретко ко би могао помислити да се може направити пита од плавог патлиџана. Међутим, уз додатне намирнице и зачине, ова пита је пут погодак: 

  • 1 кг плавог патлиџана
  • један струк празилука
  • 1 главица црног лука
  • 500 г кора за питу
  • 1 шоља куваног пиринча
  • 250 мл газиране воде
  • 1 веза першуна
  • бибер
  • суви биљни зачин
  • со
  • оригано 
  • уље

Припрема:

Ољуштите патлиџан па га изрендајте и барите 10 минута у посољеној кључалој води. Затим га процедите и динстајте 15 минута са пропрженим сецканим празилуком и црним луком. Умешајте обарени пиринач и зачине, а затим ређајте питу прскајући сваку кору са мало уља и киселом водом. Исеците питу на парчиће и попрскајте киселом водом. Пустите да одстоји око сат времена, а затим пеците питу у добро загрејаној рерни 25–30 минута.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Даре 2 Цоок Ноw

 

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: