Састојци:

  • 2 велике зреле брескве
  • 1,5 л воде
  • 3 кесице црног чаја
  • мед или шећер
  • пола сока од лимуна

Фото: Танјуг/АП

 

За сервирање:

  • коцкице леда и кришке брескве за сервирање

Припрема:

Брескве добро оперите и насецкајте па ставите у шерпу са 0,5 л воде.

Кувајте их 10-15 минута док не омекшају. Затим их кашиком благо изгњечите, па процедите кроз цедиљку и сачувајте течност. У литар воде ставите кесице чаја, па  оставите да одстоје 5-7 минута. Онда извадите кесице и засладите чак по укусу.

Помешајте чај са соком од брескве, па додајте лимунов сок и пустите да се скроз охлади. Служите са ледом и кришкама свеже брескве.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: