Састојци:
- 2 велике зреле брескве
- 1,5 л воде
- 3 кесице црног чаја
- мед или шећер
- пола сока од лимуна
Фото: Танјуг/АП
За сервирање:
- коцкице леда и кришке брескве за сервирање
Припрема:
Брескве добро оперите и насецкајте па ставите у шерпу са 0,5 л воде.
Кувајте их 10-15 минута док не омекшају. Затим их кашиком благо изгњечите, па процедите кроз цедиљку и сачувајте течност. У литар воде ставите кесице чаја, па оставите да одстоје 5-7 минута. Онда извадите кесице и засладите чак по укусу.
Помешајте чај са соком од брескве, па додајте лимунов сок и пустите да се скроз охлади. Служите са ледом и кришкама свеже брескве.
(Ало)
БОНУС ВИДЕО: