Паприку можемо пунити месом, пасуљем, пиринчом, купусом, а паприка пуњена са сиром је прави рај за непце. Врло брзо се спрема, а што је најбитније лагана је освежавајућа. Овај рецепт је најпопуларнији на југу Србије.
Потребни састојци:
- 4 велике црвене меснате паприке
- 200 г наренданог сира
- 4 јаја
- 50 г панчете
- прстохват оригана или свеже сецкани першун за послуживање по жељи
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Šta za ručak?
Припрема:
Рерну загрејте на 200 степени. Оперите паприке па их преполовите по дужини и очистите од семенки. Требало би да добијете 8 половина, спремних за пуњење. У једној посуди помешајте рендани сир и јаја, па смесу полако посолите и побиберите. Виљушком добро промешајте. Затим напуните сваку паприку смесом од јаја и сира. Нанесите на врх неколико комадића панчете. Паприке поређајте на плех обложен пек папиром. Пеците 25 до 30 минута, у рерни загрејаној на 200 степени.На крају, поспите свежим першуном.
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Šta za ručak?
Прочитајте још
(Трпеза)