Паприку можемо пунити месом, пасуљем, пиринчом, купусом, а паприка пуњена са сиром је прави рај за непце. Врло брзо се спрема, а што је најбитније лагана је освежавајућа. Овај рецепт је најпопуларнији на југу Србије. 

Потребни састојци: 

  • 4 велике црвене меснате паприке
  • 200 г наренданог сира 
  • 4 јаја
  • 50 г панчете
  • прстохват оригана или свеже сецкани першун за послуживање по жељи

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Šta za ručak?

 

Припрема:

Рерну загрејте на 200 степени. Оперите паприке па их преполовите по дужини и очистите од семенки. Требало би да добијете 8 половина, спремних за пуњење. У једној посуди помешајте рендани сир и јаја, па смесу полако посолите и побиберите. Виљушком добро промешајте. Затим напуните сваку паприку смесом од јаја и сира. Нанесите на врх неколико комадића панчете. Паприке поређајте на плех обложен пек папиром. Пеците 25 до 30 минута, у рерни загрејаној на 200 степени.На крају, поспите свежим першуном.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Šta za ručak?

 

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: