Овај ручак ће вас заситити, а није тежак за спремање:
Потребно је:
- 500 г шареног пасуља
- 3 шаргарепе
- 2 главице црног лука
- 1 зелена паприка
- 4 чена белог лука
- парадајз опционо, по укусу
- 3 кашике маслиновог уља
- пола кашичице шећера
- 1 шоља топле воде
- шака першуна
- со и бибер
- свеж лимун
Припрема
Пасуљ потопите вече пре припреме. Сутрадан га процедите и кувајте све док не омекша. Продинстајте сецкану шаргарепу на загрејаном маслиновом уљу на тигању.Затим додајте лук и паприку, па крчкајте око пет минута. Умешајте парадајз, бели лук и шољу топле воде. Зачините. Након кључања, оставите да се кува још десетак минута. Смеси са поврћем додајте скуван пасуљ, па покријте шерпу поклопцем напола и пустите пасуљ овај сецијалитет да се крчка око пола сата.
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Moja mala kuhinja
(Трпеза)