Ovaj ručak će vas zasititi, a nije težak za spremanje:
Potrebno je:
- 500 g šarenog pasulja
- 3 šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 1 zelena paprika
- 4 čena belog luka
- paradajz opciono, po ukusu
- 3 kašike maslinovog ulja
- pola kašičice šećera
- 1 šolja tople vode
- šaka peršuna
- so i biber
- svež limun
Priprema
Pasulj potopite veče pre pripreme. Sutradan ga procedite i kuvajte sve dok ne omekša. Prodinstajte seckanu šargarepu na zagrejanom maslinovom ulju na tiganju.Zatim dodajte luk i papriku, pa krčkajte oko pet minuta. Umešajte paradajz, beli luk i šolju tople vode. Začinite. Nakon ključanja, ostavite da se kuva još desetak minuta. Smesi sa povrćem dodajte skuvan pasulj, pa pokrijte šerpu poklopcem napola i pustite pasulj ovaj secijalitet da se krčka oko pola sata.
Foto: Printskrin/Jutjub/Moja mala kuhinja
(Trpeza)