Papriku možemo puniti mesom, pasuljem, pirinčom, kupusom, a paprika punjena sa sirom je pravi raj za nepce. Vrlo brzo se sprema, a što je najbitnije lagana je osvežavajuća. Ovaj recept je najpopularniji na jugu Srbije.
Potrebni sastojci:
- 4 velike crvene mesnate paprike
- 200 g narendanog sira
- 4 jaja
- 50 g pančete
- prstohvat origana ili sveže seckani peršun za posluživanje po želji
Foto: Printskrin/Jutjub/Šta za ručak?
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite paprike pa ih prepolovite po dužini i očistite od semenki. Trebalo bi da dobijete 8 polovina, spremnih za punjenje. U jednoj posudi pomešajte rendani sir i jaja, pa smesu polako posolite i pobiberite. Viljuškom dobro promešajte. Zatim napunite svaku papriku smesom od jaja i sira. Nanesite na vrh nekoliko komadića pančete. Paprike poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Na kraju, pospite svežim peršunom.
Foto: Printskrin/Jutjub/Šta za ručak?
Pročitajte još
(Trpeza)