Papriku možemo puniti mesom, pasuljem, pirinčom, kupusom, a paprika punjena sa sirom je pravi raj za nepce. Vrlo brzo se sprema, a što je najbitnije lagana je osvežavajuća. Ovaj recept je najpopularniji na jugu Srbije. 

Potrebni sastojci: 

  • 4 velike crvene mesnate paprike
  • 200 g narendanog sira 
  • 4 jaja
  • 50 g pančete
  • prstohvat origana ili sveže seckani peršun za posluživanje po želji

Foto: Printskrin/Jutjub/Šta za ručak?

 

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite paprike pa ih prepolovite po dužini i očistite od semenki. Trebalo bi da dobijete 8 polovina, spremnih za punjenje. U jednoj posudi pomešajte rendani sir i jaja, pa smesu polako posolite i pobiberite. Viljuškom dobro promešajte. Zatim napunite svaku papriku smesom od jaja i sira. Nanesite na vrh nekoliko komadića pančete. Paprike poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Na kraju, pospite svežim peršunom.

Foto: Printskrin/Jutjub/Šta za ručak?

 

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: