Свеж хлеб се осуши у просеку за само један дан, али добра вест је да постоји једноставан трик како да му вратите свежину, без одласка у продавницу и без прављења прженица! Ако имате бајат хлеб код куће и не желите да га баците, испробајте овај брз и ефикасан начин да хлеб поново буде мекан и укусан, као да је управо испечен.
Фото: Shutterstock
Трик за свеж хлеб у неколико корака:
- Натопите хлеб водом - Узмите векну или половину векне и ставите је у чинију са водом. Добро је наквасите, није важно да ли је вода топла или хладна.
- Пеците у рерни - Ставите хлеб у плех и убаците га у претходно загрејану рерну на 150°Ц.
Фото: Профимедиа
- Ако је у питању мањи комад хлеба, пеците 5–6 минута. За целу векну, пеците 10–12 минута.
Имаћете поново свеже испечен хлеб. Након печења, хлеб ће поново бити мекан изнутра, а споља ће имати хрскаву кору, баш као кад сте га први пут извадили из пекаре.
Када трик не помаже?
Прочитајте још
Важно је напоменути да овај трик не треба примењивати ако је хлеб буђав или има непријатан мирис. У том случају, најбоље је да га баците како бисте избегли могуће здравствене тегобе.
БОНУС ВИДЕО:
(Најжена)