Рижото се врло брзо спрема, а може се јести као прилог.
Потребно је:
- 500 г телетине
- 250 г пиринча
- 2 црвена лука
- 2 шаргарепе
- 2 чена белог лука
- 2 парадајза
- 2 паприке
- 1 патлиџан
- 5 киселих краставаца
- маслиново уље
- млевена зачинска паприка
- со и бибер по укусу
Припрема:
Опрати, ољуштити и исецкати поврће на велике и мале комаде, у зависности од врсте поврћа. На маслиновом уљу кратко продинстати телетину, па додати зачине. Додајте исецкано поврће (осим киселих краставаца) и продинстајте заједно са месом. Додајте пиринач, па све прелијте водом. Кувајте док пиринач не омекша. Када рижото буде готов, додајте исецкане киселе краставце и све добро промешајте. Послужите топло.
Фото: Профимедиа
(Трпеза)
Прочитајте још
БОНУС ВИДЕО: