Рижото се врло брзо спрема, а може се јести као прилог. 

Потребно је:

  • 500 г телетине
  • 250 г пиринча
  • 2 црвена лука
  • 2 шаргарепе
  • 2 чена белог лука
  • 2 парадајза
  • 2 паприке
  • 1 патлиџан
  • 5 киселих краставаца
  • маслиново уље
  • млевена зачинска паприка
  • со и бибер по укусу

Припрема:

Опрати, ољуштити и исецкати поврће на велике и мале комаде, у зависности од врсте поврћа. На маслиновом уљу кратко продинстати телетину, па додати зачине. Додајте исецкано поврће (осим киселих краставаца) и продинстајте заједно са месом. Додајте пиринач, па све прелијте водом. Кувајте док пиринач не омекша. Када рижото буде готов, додајте исецкане киселе краставце и све добро промешајте. Послужите топло.

Фото: Профимедиа

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: