Ово је брзинска варијанта модерног тарта од јабука или лење пите, или воћног коха. Све што је потребно да урадите, јесте да у пекапчч ставите конзервирани воћни надев, а преко њега комадића кекса из кутије, а преко њих коцкице путера. Колач буде спреман за послуживање за неколико минута, а невероватно је укусан.
Веома је сличан по томе што се не сече на парчиће, већ се само кашиком вади и једе уз сладолед од ваниле!
Ова варијанта са јабукама је посебна, нарочито ако се прелије карамелом.
Састојци:
- 3/4 шоље (1 ½ штапића) посољеног путера, исеченог на кришке, плус додатно за подмазивање плеха
- 600 грама надева за питу од јабука
- 1 кашичица зачина за питу од јабука
- 1 паковање жутог микса за колач
- Тегла карамел соса за сервирање (опционо)
- Сладолед од ваниле или шлаг за сервирање (опционо)
Припрема:
Прочитајте још
Загрејте рерну на 175°Ц. Подмажите плех димензија отприлике 23x33 цм путером.
Сипајте надев за питу од јабука у припремљени плех. Поспите зачин за питу од јабука преко воћа. Поспите микс за колач равномерно преко надева. Распоредите кришке путера равномерно преко микса за колач. Пеците док горњи слој не постане смеђ и пенаст, око 50 минута до 1 сат. По жељи, послужите уз карамел сос и сладолед или шлаг.
Фото: Профимедиа
(Трпеза)