Ovo je brzinska varijanta modernog tarta od jabuka ili lenje pite, ili voćnog koha. Sve što je potrebno da uradite, jeste da u pekapčč stavite konzervirani voćni nadev, a preko njega komadića keksa iz kutije, a preko njih kockice putera. Kolač bude spreman za posluživanje za nekoliko minuta, a neverovatno je ukusan.
Veoma je sličan po tome što se ne seče na parčiće, već se samo kašikom vadi i jede uz sladoled od vanile!
Ova varijanta sa jabukama je posebna, naročito ako se prelije karamelom.
Sastojci:
- 3/4 šolje (1 ½ štapića) posoljenog putera, isečenog na kriške, plus dodatno za podmazivanje pleha
- 600 grama nadeva za pitu od jabuka
- 1 kašičica začina za pitu od jabuka
- 1 pakovanje žutog miksa za kolač
- Tegla karamel sosa za serviranje (opciono)
- Sladoled od vanile ili šlag za serviranje (opciono)
Priprema:
Pročitajte još
Zagrejte rernu na 175°C. Podmažite pleh dimenzija otprilike 23x33 cm puterom.
Sipajte nadev za pitu od jabuka u pripremljeni pleh. Pospite začin za pitu od jabuka preko voća. Pospite miks za kolač ravnomerno preko nadeva. Rasporedite kriške putera ravnomerno preko miksa za kolač. Pecite dok gornji sloj ne postane smeđ i penast, oko 50 minuta do 1 sat. Po želji, poslužite uz karamel sos i sladoled ili šlag.
Foto: Profimedia
(Trpeza)