Брза метода за кишељење купуса

Очистите главицу купуса од спољашњих листова и издубите корен. У рупу сипајте малу шољицу сирћета и кашику соли, а затим лагано протресите купус како би се све лепо распоредило. Овако припремљену главицу ставите у кесу и убаците у замрзивач на два дана.

Када је извадите и пустите да се потпуно одмрзне, добићете савршено мекан и пријатно кисео купус, спреман за мотање сарми.

Фото: Shutterstock

 

Ако више волите традиционалан укус, постоји и класичан, али поједностављен начин. Након што очистите купус и издубите корен, у удубљење сипајте со, па га ставите у већу посуду. Поред купуса убаците кришку хлеба, јер она помаже процесу ферментације.

Све затим прелијте врелом, благо посољеном водом (со додајте по укусу, али не претерујте) и поклопите. Држите посуду на топлом месту, а за неколико дана, највише пет, ваш купус ће бити спреман и лепо укисео.

Не само да ће кисели купус сарму и друга јела учинити неодољивим, већ ће цела кућа мирисати на ону праву зимску магију.

(Она.рс)

БОНУС ВИДЕО-