Brza metoda za kišeljenje kupusa
Očistite glavicu kupusa od spoljašnjih listova i izdubite koren. U rupu sipajte malu šoljicu sirćeta i kašiku soli, a zatim lagano protresite kupus kako bi se sve lepo rasporedilo. Ovako pripremljenu glavicu stavite u kesu i ubacite u zamrzivač na dva dana.
Kada je izvadite i pustite da se potpuno odmrzne, dobićete savršeno mekan i prijatno kiseo kupus, spreman za motanje sarmi.
Foto: Shutterstock
Ako više volite tradicionalan ukus, postoji i klasičan, ali pojednostavljen način. Nakon što očistite kupus i izdubite koren, u udubljenje sipajte so, pa ga stavite u veću posudu. Pored kupusa ubacite krišku hleba, jer ona pomaže procesu fermentacije.
Sve zatim prelijte vrelom, blago posoljenom vodom (so dodajte po ukusu, ali ne preterujte) i poklopite. Držite posudu na toplom mestu, a za nekoliko dana, najviše pet, vaš kupus će biti spreman i lepo ukiseo.
Ne samo da će kiseli kupus sarmu i druga jela učiniti neodoljivim, već će cela kuća mirisati na onu pravu zimsku magiju.
Pročitajte još
(Ona.rs)
BONUS VIDEO-