Начин на који пишете своје име, колико раздвајате слова и речи, како у речима са осталим словима повезујете слово ‘о’ и слово ‘с’ много говоре о вама.  

Величина слова

Величина слова у рукопису говори много о карактеру, па тако ако пишете малим словима, стидљиви сте или повучени, темељни, прецизни и фокусирате се увек се на оно што радите. Често се овакав рукопис виђа код образованих људи, који су често окупирани мисаоним радњама.

Рукопис са веома ситним словима говори о особама које имају комплекс ниже вредности, потцењу лако себе и често се повлаче у себе.

Словима средње величине приписују се прилагодљивост и флексибилност, сталоженост, лепо понашање.

Фото: Профимедиа

 

Велика слова у рукопису откривају самопоуздану, екстровертну особу, која воли да је у центру пажње, која има активан друштвени живот, непосредна и отворена. Особе са оваквим рукописом су вербални манипулатори, имају тенденцију да људе гледају са висине и често су доминантни у друштву.

Величину слова у нечијем рукопису можете да доживите као висину тона којим неко говори.

Размак између слова

Људи који између слова, па и речи, праве веће размаке су слободољубиви и независни и не уживају претерано у гужви и пред публиком. Њима је потребан простор, сачуван интегритет у свакој ситуацији и односу, време само за њих саме па ови људи имају повремено потребу да се осаме.

Насупрот њима,  мање размаке између слова или речи праве људи који не подносе да буду сами, добро се осећају у групама и када су окружени масом људи али су исто тако потенцијално бучни, наметљиви и конфликтни.

Фото: Профимедиа

 

Човек је управо размак који сам прави између својих речи: што више простора даје својим словима и речима, више је простора потребно и њему самом.

Нагиб слова

Ако припадате групи људи чија слова у рукопису немају нагиб ни на лево ни на десно чврсти сте, прагматични, логични и у животу се водите више логиком него емоцијама. Скривате емоције и желите да држите ствари под контролом.

Уколико се слова нагињу више на десну страну онда сте тип особе која воли да стиче нова познанства, друштвени сте, емоционално топли, дарежљиви, привржени, импулсивни и страствени.

Уколико се слова нагињу на лево, радије се држите по страни, више волите да се бавите стварима него људима, волите да радите иза сцене и нисте много расположени за причу. Потенцијални сте бунтовник. Истраживања кажу да за леворуке важе обрнута правила.

Уједначеност

Људи који пишу једнолично су поуздане особе, са израженом самоконтролом.

Уколико се слова повећавају дуж речи, оптимистична сте и енергична особа, али потенцијално емоционално незрела.

Ако се слова смањују дуж речи, имате мањка самопоуздања и често сте у неком грчу и због нечега забринути али, имате духовну зрелост. Генерално, неуједначена слова говоре о нестабилности саме особе, када је у питању расположење.

Фото: Профимедиа

 

Притисак оловке на папир

О мањем или већем притиску током писања ће говорити светлији или тамнији траг оловке али и рељеф који можете осетити под прстима, на наличју листа.

Јачи притисак ће говорити да сте енергични, одани али и да све у животу схватате озбиљно. Имате лидерске способности. Што је јачи отисак, већа је и напетост особе, која тешко прихвата критику и лако се љути.

Слабији траг, односно слабији притисак говори о сензитивној и саосећајној особи,  али са друге стране говори и да сте могуће слабо витални.

Заобљена или оштра слова

Ако су вам слова више округластија то открива креативну и уметничку природу. Ви сте особа која избегава конфликте и воли да удовољи људима.

Оштрија слова ће говорити о интелигентним, знатижељним и амбициозним особама које успешно контролишу агресију код себе. Ове особе су себи најбољи критичари, стрпљиви су са другима али су тешки за себе.

Што више оштрине у словима – више афеката и интересовања.

Фото: Профимедиа

 

Украшавање  слова

Уколико слова пишете са петљама и са дугим наставцима на задњем слову у речи комуникативни сте, лако изражавате мисли и осећања и лако се отварате људима.

Ако пишете слова без икаквих графичких додатака, интровертни сте и цените своју и туђу приватност.

Повезивање слова

Повезаност слова у речима говори о начину размишљања аутора. Уколико повезујете слова у речима онда спадате у логичаре, систематичне особе које се при доношењу одлука у животу ослањају на рацио, чињенице и искуство и врло су опрезне.

Насупрот томе, уколико су слова у речима неповезана, маштовити сте, импулсивни, и при доношењу одука ослањате се на интуицију. Уколико повезујете само понека слова у речи приписује вам се непрактичност.

Фото: Профимедиа

 

Маргине

Ако се држите више маргине на левој страни имате тенденцију да живите у прошлости и тешко прихватате неке ствари и догађаје.

Уколико се држите десне маргине, у константној сте јурњави ка непознатом и ка будућности и могуће је да подсвесно бежите од своје прошлости.

Уколико пишете по целој страни ваш ум стално ради и  ви никада не можете да седате мирно. Радохоличари и нетолерантни људи ће испунити цео папир, док ће повучене особе искористити врло мало папира.

Скромни ће почињати да пишу доста ниско у односу на почетак папира, самопуздани ће оставити врло танак неисписан простор уз горњу ивицу папира.

Лева страна папира је нешто што припада прошлости, десна представља будућност, горња страна је социјална сфера, а доња је лична.

Фото: Профимедиа

 

Брзина писања

Брзо писање карактеристично је за нестрпљивце, људе који не подносе кашњења и губљење времена. Спорије пишу људи самопоуздани људи, организовани и методични. Писање штампаним словима је такође спорије писање па то одражава потребу аутора да држи конце у својим рукама, па и да има контролу над другима. Ово су концентрисани људи, који не откривају све своје карте и обично крију нешто крупно о себи.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".