Према извештају, после најсрећније Финске следе Данска, Исланд, Швајцарска, Холандија, Луксембург, Шведска, Норвешка, Израел и Нови Зеланд. Србија је на 43. месту, суседна Хрватска на 47., Словенија на 22., а БиХ на 67. мјесту.

Аустрија је на 11. месту, Немачка на 14., 15. место иде Канади, а Сједињене Америчке Државе су на 16. месту. На дну листе више од 150 земаља налазе се Авганистан, Либан и Венецуела. Наша земља, Бугарска и Румунија, с друге стране, највише су напредовале. 

Фото: Јелена Субим

 

 

Извештај се темељи на подацима из последње три године. Научници су приметили значајан пораст такозваних дела љубазности током пандемије.

Помоћ странцима, волонтирање и донације у 2021. снажно су порасли у свим деловима света, досегнувши ниво готово 25 посто више од оних пре пандемије - рекли су.

- Овај налет добронамерности, који је био посебно велики у помагању странцима, пружа снажан доказ да људи реагују како би помогли другима у потреби, стварајући притом више среће за оне који помоћ примају, добре примере за друге и бољи живот за себе - стоји у извештају.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".