Prema izveštaju, posle najsrećnije Finske slede Danska, Island, Švajcarska, Holandija, Luksemburg, Švedska, Norveška, Izrael i Novi Zeland. Srbija je na 43. mestu, susedna Hrvatska na 47., Slovenija na 22., a BiH na 67. mjestu.

Austrija je na 11. mestu, Nemačka na 14., 15. mesto ide Kanadi, a Sjedinjene Američke Države su na 16. mestu. Na dnu liste više od 150 zemalja nalaze se Avganistan, Liban i Venecuela. Naša zemlja, Bugarska i Rumunija, s druge strane, najviše su napredovale. 

Foto: Jelena Subim

 

 

Izveštaj se temelji na podacima iz poslednje tri godine. Naučnici su primetili značajan porast takozvanih dela ljubaznosti tokom pandemije.

Pomoć strancima, volontiranje i donacije u 2021. snažno su porasli u svim delovima sveta, dosegnuvši nivo gotovo 25 posto više od onih pre pandemije - rekli su.

- Ovaj nalet dobronamernosti, koji je bio posebno veliki u pomaganju strancima, pruža snažan dokaz da ljudi reaguju kako bi pomogli drugima u potrebi, stvarajući pritom više sreće za one koji pomoć primaju, dobre primere za druge i bolji život za sebe - stoji u izveštaju.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".