Нацистичке лекар Менгеле спроводио најозлоглашеније експерименте на људима свих времена.

СС лекар у Аушвицу је током Холокауста је у возовима логораша тражио близанце на којима је експериментисао, надајући се да ће доказати своје теорије о расној надмоћи Аријеваца. Многи су у том процесу умрли.

Фото: Википедија

 

 

Такође је прикупио очи својих мртвих "пацијената", према Меморијалном музеју холокауста САД.

Био је задужен и за организацију логора, и у гасне коморе отерао је 400.000 људи.

Нацисти су користили затворенике за тестирање третмана заразних болести и хемијског ратовања. Други су били присиљени да бораве на ниским температурама и у коморама са ниским притиском за експерименте у ваздухопловству. Небројени затвореници подвргнути су експерименталним поступцима стерилизације.

Фото: Википедија

 

 

Једној жени, Рут Елиас, груди су везали концем како би СС лекари проучавали колико дуго треба новорођеној беби да умре од глади. На крају је једна сестра детету убризгала смртоносну дозу морфијума како не би дуже патило.

Некима од лекара који су одговорни за те злочине касније је суђено као ратним злочинцима, али Менгеле је побегао у Јужну Америку. Умро је у 67. години: купајући се на једној бразилској плажи, доживео је мождани удар док је био у води и удавио се. Његов идентитет је потврђен тек 1992. Никад се није покајао за своје злочине, колико је познато.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".