И, каже данас, наишао је на хиљаде фотографија везаних за непознате летеће објекте, укључујући приказ свемирске летелице у облику цигаре снимљене на сателитским снимцима. Он је запис описао као крупни план објекта у свемиру, са куполама чудног облика на свим странама.

У НАСА-ином систему је пронашао четири повезана фасцикла са ознакама „филтрирано“, „нефилтрирано“, „обрађено“ и „необрађено“, али пошто се у то време повезивао са везом од 56к, једноставно није имао могућност преузимања њих.

- Успео сам да направим само једну фотографију пре него што је веза прекинута, али на тим мапама је било на хиљаде - рекао је Мекинон, чија је главна намера била да докаже тврдње бивше упосленице НАСА-е Доне Харе, која је инсистирала да сателитски снимци често бришу доказе о постојање НЛО-а.

Фото:принтскрин/nasa.com

 

После десет година исцрпљујућих правних битака, његово изручење је зауставила тадашња секретарка унутрашњих послова Тереза ​​Меј, која је као разлог навела Мекинонов Аспергеров синдром.

Два пута је хапшен на инсистирање Американаца, 2002. и 2005. године, и оптужен је за провалу у десетине компјутера америчке војске, морнарице, ваздухопловства и Министарства одбране, као и још 16 компјутера НАСА-е.

(Нет.хр)

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".