Мирослав је на концертима изводио нумеру "Морем плови једна мала барка". Реч је о познатој песми, која није његова, а је незаобилазна на многим прославама у Србији, те је нашла место и у Илићевом репертоару.

Због стихова о српском генералу из Другог светског рата, Драгољубу Дражи Михаиловићу, део хрватске јавности исказао је своје незадовољство, док поједини једва чекају Илићев концерт, пише хрватски Вечерњи лист.

Фото: Р. Радетић

 

- Запловите са нама у ноћ која има чудну моћ, поведите са собом божанствене жене и девојке из града, па се присетите како је то било у јесен седамдесет и неке и поломите све чаше од кристала. Дођите и уживајте у безвременским хитовима славуја из Мрчајеваца - поручили су организатори концерта.

Чланови Хрватске странке права негодују због Илићевог концерта и поводом тога су издали саопштење.

Фото: Архива Новости

 

- Хрватска странка права, подружница "Младен Амстронг Гроф" у Великој Горици, згрожена је чињеницом да је у нашем Куриловцу (насеље у Великој Горици) најављен и од градских власти одобрен концерт Мирослава Илића, српског фолк певача који је јавно и бесрамно певао хвалоспеве злогласном четничком војводи Дражи Михаиловићу - наводи се у саопштењу.

- Не желимо улазити у расправе о уметничком достигнућу његовог музичког опуса и броју поклоника којих можда битно има у нашем крају, јер је то у овом случају потпуно небитно, него желимо уперити прстом у профил особе Мирослава Илића који се разоткрио не тако давне 2015. године када је на концерту величао српског војводу и злочинца Михаиловића, а што је остало трајно забележено на видео снимцима и доступно је на интернету... - наводе, између осталог, у саопшетењу, које потписује ХСП Велика Горица на челу с председником Луцијаном Маслаћем.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Мирослав Илић - ретроспектива каријере

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".