Дефинисана доња вилица и црте лица које изгледају као исклесане постале су идеали љепоте које стално намећу бројни познати и друштвене мреже. У многе од таквих савршених профила уложени су велики новци, а и уређивање фотографија чини своје, но постоје и приступачне методе којима се може побољшати дефинисаност линије доње вилице.

Зашто се вилица "заокружује"

Неколико је разлога због којих доња вилица постаје облија и опуштенија.

Први је свакако старење – како године пролазе, тако мишићи вилице и врата могу слабити и скупљати се, па се линија вилице и доњи дио лица опуштају и изгледају мекше. Други је вишак масноће испод вилице и браде узрокован или дебљином или наслеђеном грађом лица. Генетику није могуће променити, али могуће је ојачати мишиће на лицу и тако постићи виткији изглед.

Фото: Профимедиа

 

 

Јачи мишићи лицу дају виткији изглед

О и Е


Код опуштања изазваног старењем посебно од помоћи могу бити вежбе за лице, оне доприносе јачању и интегритету мишића лица, а ако смо доследни у извођењу и спроводимо их редовно, већ уз који минут вежбања свакога дана можемо много постићи.

Било би корисно таквим вежбама посветити нешто времена већ од тридесетих година. Међу њима је и једноставна вјежба која се може радити свакодневно како би се ојачали мишићи лица и доње вилице те постигла оштрија и дефинисанија линија вилице.

Широко отворите уста и изговорите глас "О" те одмах наставите изговарати глас "Е".

Потрудите се радити наглашене покрете и изговарати гласно. Притом је важно да усне прекривају зубе што је више могуће. Направите три сета са по 15 понављања.

Фото: Профимедиа

 

 

Не уклања масноће, али јача мишиће

Овом вежбом није могуће уклонити нити смањити накупљене масноће, но с обзиром на то да заобљена вилица може бити посљедица слабих мишића лица, посебно у доњој чељусти и испод браде, повећање снаге у тим мишићима може помоћи у постизању затегнутијег, оштријег и дефинисанијег изгледа доњег дела лица, па чак и смањити подбрадак.

Описана вјежба подиже снагу у мишићима лица, једноставна је за извођење и практична, па је можете радити често и готово свуда – у аутомобилу, док кувате, пре одласка на спавање...

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".