Како је Кадиров раније најављивао, формирана су четири батаљона састављена искључиво од Чечена. 

- Пук специјалне намене "Север-Ахмат", који носи име Хероја Русије Ахмата Кадирова је попуњен! У њему су борци који су упијали искуство војних операција у Сирији и Украјини. То је борбена структура која је потребна данас, попут три попуњена батаљона "Исток-Ахмат", "Запад-Ахмат" и "Југ-Ахмат" - написао је Кадиров на свом Телеграм каналу.

Кадиров је истакао да дугује захвалност мајкама, како каже, храбрих бранилаца отаџбине које су својим синовима усадиле патриотска осећања и љубав према домовини.

- Данас у свету нема никога ко би се изјаснио против паклене гадости коју шири Запад, осим Русије. Веома сам захвалан нашем врховном команданту који је донео тако исправну одлуку и дао нам прилику да учествујемо у овој светој борби против сатанизма. Спремни смо да идемо даље по наређењу, да лако заузмемо Кијев и земље НАТО-а. Нашим јединицама, прекаљеним у правим биткама, неће моћи да се одупре ниједна војска на свету. Имамо искуство, арсенал, веру, патриотизам, идеју и истину. Запад још не схвата колико смо јаки - написао је Кадиров и додао:

- Борба против Русије није холивудски акциони филм. Припремите беле заставе. Нисмо још ни почели озбиљно!

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Кадировци - чеченски борци верни Русији

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".