Kako je Kadirov ranije najavljivao, formirana su četiri bataljona sastavljena isključivo od Čečena. 

- Puk specijalne namene "Sever-Ahmat", koji nosi ime Heroja Rusije Ahmata Kadirova je popunjen! U njemu su borci koji su upijali iskustvo vojnih operacija u Siriji i Ukrajini. To je borbena struktura koja je potrebna danas, poput tri popunjena bataljona "Istok-Ahmat", "Zapad-Ahmat" i "Jug-Ahmat" - napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

Kadirov je istakao da duguje zahvalnost majkama, kako kaže, hrabrih branilaca otadžbine koje su svojim sinovima usadile patriotska osećanja i ljubav prema domovini.

- Danas u svetu nema nikoga ko bi se izjasnio protiv paklene gadosti koju širi Zapad, osim Rusije. Veoma sam zahvalan našem vrhovnom komandantu koji je doneo tako ispravnu odluku i dao nam priliku da učestvujemo u ovoj svetoj borbi protiv satanizma. Spremni smo da idemo dalje po naređenju, da lako zauzmemo Kijev i zemlje NATO-a. Našim jedinicama, prekaljenim u pravim bitkama, neće moći da se odupre nijedna vojska na svetu. Imamo iskustvo, arsenal, veru, patriotizam, ideju i istinu. Zapad još ne shvata koliko smo jaki - napisao je Kadirov i dodao:

- Borba protiv Rusije nije holivudski akcioni film. Pripremite bele zastave. Nismo još ni počeli ozbiljno!

BONUS GALERIJA: Kadirovci - čečenski borci verni Rusiji

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".