Ово је рецепт за праве ловачке шницле.
Састојци за ловачке шницле:
- 200 гр шампињона
- вода за подливање
- још зачина по укусу, по жељи туцана љута паприка, куркума, бели лук
- 1 кг шницли било да су јунеће, било да су свињске
- 5 кашика брашна
- 1 кашика млевене, ситне паприке
- суви зачин ( вегета ), со и бибер
- першунов и ловоров лист
Састојци за ловачке шницле:
- 1 кг шницли било да су јунеће, било да су свињске
- 5 кашика брашна
- 1 кашика млевене, ситне паприке
- суви зачин ( вегета ), со и бибер
- першунов и ловоров лист
- 200 гр шампињона
- вода за подливање
- још зачина по укусу, по жељи туцана љута паприка, куркума, бели лук
На овај начин спремајте шницле:
Потребно је излупати све шницле са једне и друге стране, па посолити и побиберити по укусу. Док тако спремне шницле стоје, помешајте брашно и паприку у једној посуди. Додајте мало уља. Нешто мање од једног цм висине. Када се уље загреје смањите темапаратуру пржења на слабију. Уваљајте шницле у смесу од брашна и паприке па је спустите у врело уље. Пржите са сваке стране по неколико минута док шницле не добију румену боју. Потом их слажите на тањир.
Врло је важно пазити да уље, паприка и брашно не изгоре. У случају да вам се то деси, замените ново уље. У уље које је преостало од пржења ставите једну и по кашику мешавине брашна и паприке, остало вам је од ваљања шницли. Пропржите пар минута, па додајте седам дл воде или скуване супе уколико сте припремили заједно са зачинима које сте планирали да ставите.
Прочитајте још
Затим сложите месо у добијени сос и кувајте на лаганој ватри. Шампињоне такође исецкајте на листиће и ставите преко меса. Шампињони ће се опустити уз темпаратуру на којој се јело кува.
Потребно је повремено дрмнути тигањ како се шницле не би залепиле за дно.Можете их виљушком повремено окренути да се не би залепиле. Кувајте их неких сат времена док у међувремену спремате салату.
(Најжена.рс)
БОНУС ВИДЕО:
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".