Језеро је због суше почело да се повлачи и открива своје мрачне тајне.

Тако су 25. јула пронађени још једни људски остаци које је током послеподнева уочио посетилац на плажи Свим. Детективи су после тога преузели остатке и покренули истрагу. Реч је о трећем телу пронађеном у овоме језеру, пише Бизнис Инсајдер.

 

 

Тело у бурету

Подсетимо, почетком маја је на блатњавој обали језера пронађено буре са остацима људског тела. Полиција је саопштила да је реч о особи која је страдала 1970-их или 80-их година. Пронађено буре, увелико нагризено корозијом, подсећа на индустријски складишни бубањ, а уочили су га људи који су пловили чамцем.

Десетак дана касније су две сестре које су веслале на дасци откриле још једно распаднуто тело.

- Прво сам мислила да је реч о остацима овце, а онда смо кренуле мало да копамо и пронашле вилицу. Тешко ми је било да поверујем да смо заправо нашле остатке људског тела - рекла је Линдси Мелвин, а преноси Би Би Си.

Фото: Профимедиа

 

 

Подручје повезано с мафијом

Највећи амерички резервоар, језеро Мид, обезбеђује питку воду за 20 милиона људи на подручју које се протеже од Лас Вегаса до Лос Анђелеса. Ниво је почео да опада 2000. године, а ситуација постаје све гора са учесталим сушама и климатским променама. Његов тренутни ниво најнижи је од 1937. године.

Оближњи Лас Вегас кроз историју је био уточиште злочинаца повезаних са мафијом, која је, верује се,  тела својих непријатеља бацала у дубоке воде језера, наводи АФП.

Сателитски снимци

Недавно направљени сателитски снимци НАСА-е показују драматичан пад нивоа воде.

- Највећи резервоар у Сједињеним Државама снабдева водом милионе људи у седам држава, племенске заједнице и север Мексика. Ови снимци пружају јасну слику последица климатских промена и дугорочне суше која би могла да буде најгора на западу САД у последњих 12 векова - објавила је раније овог месеца свемирска агенција.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".