Двориште породице Ђокић, односно мајке Стојанке од раног јутра је препуно људи који су дошли да запале свећу и упуте последњи поздрав Горану, Гордани и Лидији.

Много је аутомобила у улици, колона се назире већ од главног пута у селу Моравац, Пријатељи и мештани у тишини чекају у редовима да изјаве саучешће.

ФОТО: Ј.Ћ.

 

Посмртни остаци брутално ликвидиране породице преузета су неколико дана након што су у атару села Моравац пронађена угљенисана, јер је тек у уторак окончана ДНК анализа ради утврђивања идентитета Лидије Ђокић, чије је тело изгорело до непрепознатљивости.

Управо на месту где су пре дванаест дана последњи пут виђени живи, у селу Моравац крај Алексинца, у дому Стојанке Ђокић, допремљена су јуче тела њеног сина Горана, снахе Гордане и унуке Лидије, који су брутално убијени 27. септембра, непосредно по изласку из ове куће.

ФОТО: Ј.Ћ.

 

 

Из куће Ђокића од јуче чују се плач и јауци због трагедије. Чланови најуже породице окупили су се у породичној кући Горанове мајке Стојанке, где примају саучешћа од окупљених.  

До вечне куће испраћају их најближа родбина, пријатељи и бројни познаници. Опело ће бити обављено испред породичне куће.

ИСТРАГА И ДАЉЕ У ТОКУ

Потрага за починиоцима овог злочина, који је потресао овај крај али и све у Србији, још траје, али се, како сазнајемо, полако стеже обруч око потенцијалног убице. Како смо већ писали, тела Ђокића нису пронађена случајно, нити насумично, већ се до Горана, Гордане и Лидије дошло анализом базних станица мобилне телефоније.

Фото: Архива Новости

 

 

Инспектори су уз помоћ оператера, даноноћном истрагом и анализом, дошли до локације на којој су последњи пут регистровани апарати оца и ћерке. На том потезу су припадници полиције појачали "чешљање" терена и тако дошли до огромног сметлишта и јаме у којој су била њихова тела, у атару села Моравац. Неколико сати раније, 12 километара даље, пронађен је изгорели "пасат" ове породице и у њему чаура која је послата на анализу.

Фото: Архива Новости

 

 

Подсетимо, Ђокићи су нестали у недељу ноћу када су из Моравца кренули ка Алексинцу. Шест дана касније, у суботу, пронађен је њихов запаљени "пасат" у селу Тешица, а неколико сати касније и њихова тела у близини дивље депоније у Моравцу.

ЗАСТАВЕ НА ПОЛА КОПЉА

ОДЛУЧИЛИ смо да на дан сахране прогласимо Дан жалости у Алексинцу, јер је оваква трагедија незапамћена, не само за наше место, него и за много веће градове. Заставе ће бити спуштене на пола копља, и неће бити музике на јавним местима у угоститељским објектима - каже Далибор Радичевић, председник Општине Алексинац.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".