Свима је познато да су јабуке важне за здравље, али ретко ко зна да су много здравије са кором.
Ово воће садржи добар извор биљних влакана, али само ако се једе с кором - плод просечне величине садржи 4,4 грама влакана, од чега се у кори налази 2,3 грама. Ако ољуштите јабуку, изгубићете и на витамину Ц. Најважније од свега је пре него што поједете јабуку са кором, да је добро оперете.
Препоручује се да јабуке потопите у посуду са водом у коју сте претходно додали шољицу сирћета и две кашике сода бикарбоне. Након што јабуке одстоје у овој води пар минута, оперите их добро под млазом топле воде и спремне су за конзумацију.
Прочитајте још
Јабука ублажава проблеме са дисањем
Кверцетин и налази се углавном у кори јабуке. Према истраживању, људи који једу пет или више јабука недељно плућа боље функционишу.
Кверцетин утиче и на памћење
Једна студија показала је како се антиоксиданс бори против оштећења ткива у мозгу које се повезује с Алцхајмеровом болешћу и другим дегенеративним проблемима.
Заслужна за витку фигуру
Киселина која се налази у кори јабуке помаже изградњи мишића и сагоревању калорија. Једна јабука са кором дневно смањује ризик од гојазности.
(Србија данас)
БОНУС ВИДЕО:
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".