Када је у питању чешћење куће, чини се да томе нема краја. Некако најосновнији делови куће на које се највише обраћа пажње јесу подови, прозори и намештај, али шта је са оним стварима које врло лако изађу из видокруга и на које се често заборавља. Управо они садрже највише скривених бактерија, остатке прашине и осталих честица. А ово је списак ствари и делова у кући које ретко заборавимо да очистимо:

Висећи елементи

Предња вратанца висећих елемената у кухињи приликом честог отварања и затварања могу да "зараде" масне трагове, а некако се на њих врло мало пажње обраћа. Поготово ако вам неко први пут долази у кућу, услед пресијавања светла нечистоћа долази до изражаја. Исти је случај и са вратима на фрижидеру.

Кућни апарати

Највећи проценат масних наслага се крије испод кућних апарата, а поготово уколико је нешто раније просуто и заборављено да се пребрише. Али не сам испод, већ и у њима може да се наталожи нечистоћа или каменац, као што је пример кетлера, а уз помоћ неколико једноставних трикова са лимуном, можете брзо и лако да га очистите.

Вештачке биљке

Уколико у дому имате вештачко цвеће, не заборавите да га с времена на време мало пребришете. Управо због тога што није природно не посвећујемо му довољно пажње, нити заливамо, те је пар потеза крпом довољно да се уклони прашина.

Завесе на туш кабини или кади

Украсне, али и корисне завесе на туш кабини или кади идеално су место за развијање бактерија и нечистоће, као и каменца. Након дужег времена можете да приметите како постају жућкасте, а један од савете јесте да их потопите у воду са мало избељивача, а затим ставите у веш машину на 40 степени Целзијуса.

А ово су још неки ствари на које треба да обратите пажњу:

  • Рерна
  • Јастучнице на укрсним јастуцима
  • Даљински управљањчи
  • Четке за косу
  • Прекидачи за светло
  • Вентилацијски оквири
  • Канте за смеће
  • Лампе

 

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".