Када сам видео жену на крову, одмах сам ступио у контакт с њом и осјетио сам да постоји велика шанса да је колеге и ја спасимо, што смо на крају и учинили.

Рекао је ово командир Станичног ођељења полиције Подновље Срђан Кнежевић,који је учествовао у спасавању жене, која се јуче хтела да изврши самоубиство у Добоју. Кнежевић истиче да су они и колеге поносни на то што су спасили људски живот.

Поред њега, у акцији спасавања учествовали су и полицајци Стојан Петрушић, Дарко Ђекић и Дејан Јелић.

Испричао је да је око 13.25 часова суграђанка назвала полицијску станицу и рекла да се на крову куће њеног комшије налази непозната жена која пријети да ће се убити и да је више пута поновила да ће скочити.

– Одмах смо се упутили на ту адресу. Приметио сам непознату жену на крову и заједно са колегама Стојаном Петрушићем, Дарком Ђекићем и Дејаном Јелићем обезбиједили смо лице места – каже Кнежевић.

Он додаје да је одмах покушао да ступи у контакт са женом која је била на крову и да је добио позитивну реакцију од ње.

– Постоје правилници како се поступа у оваквим случајевима, али опет када сте на терену морате да размишљате о свим ситницима. Почео сам да причам са њом и осјетио да би све могло бити завшрено на добар начин. Током разговора питао сам је да ли могу да уђем у двориште и она се сложила са тим – каже Кнежевић.

Додаје да је стално разговарао са њом и радио све да стекне њено повјерење, што је успео.

– Кућа је направљена тако да се једног дела може попети на кров. Потом сам је питао сам да ли могу и ја да се попнем на кров и она ми је то дозволила. Када сам се попео остварио сам још бољу комунукацију и знао сам да ћемо јој спасити живот. Стекао сам њено поверење и успео сам је тада наговорити да одустане од самоубиства и она ми је пришла – истакао је Кнежевић.

(Српскаинфо)

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".