Режију потписује Радивоје Раше Андрића, док је за сценарио радног наслова "Муње опет" овог пута био задужен Срђан Анђелић.

Фото: Петар Милошевић

 

Оригиналну глумачку поставу ове урбане комедије, чије су форе ушле у свакодневни жаргон, чинили су Борис Миливојевић, Сергеј Трифуновић, Маја Манџука, Никола Ђуричко, Зоран Цвијановић и Небојша Глоговац, који је преминуо 2018. године. Ђуричко је стигао у Београд, па треба очекивати да се придружи екипи у лику Гојка Сисе.

- Требало би да се појаве исти глумци који су били у првим "Муњама", осим, наравно, нашег пријатеља Глоговца, али и он ће се појавити, само не могу да откријем како. Он нам је у срцима, па ће бити и у филму - најављује Раша Андрић за BBC на српском.

Фото: репринт ТВ Новости

 

Нема много података о другом делу, али је Сека Саблић открила више детаља.

- Почињемо да снимамо филм "Муње 2". Нисам раније играла у њему, ушла сам као нови лик. Ликови које тумаче Сергеј Трифуновић, Борис Миловојевић и Никола Ђуричко имају 20 година матуре и то се слави у Цириху. Ја сам им разредна и ми сви идемо у Цирих... Комедија је то - каже Саблићева.

Фото: В. Данилов

 

Редитељ је открио да би највећи део филма требало да се дешава у Цириху и да је због тога неопходно обезбедити још новца.

- С обзиром на то да је филм велика превара, не бисмо све сцене снимали у Цириху, али бисмо део радили свакако - додао је Андрић, наглашавајући да ће продукција бити скупља него што је то био случај са оригиналним остварењем. - Имамо више новца него за прве "Муње", које смо, буквално, снимали помоћу штапа и канапа. Сад имамо мало и алата, али поучен разним искуствима, и даље сумњам у све, као неки старогрчки филозоф, док не почне снимање - рекао је он.

Фото: Јутјуб принтскрин/newsttar/Архива Новости

 

"Муње опет" су од Филмског центра Србије добиле око 120.000 евра, а биће снимљене и четири епизоде серије. Филм "Муње" снимљен је 2001. године, а поред младих глумаца лансирао је многе музичке звезде. Кроз музику за филм публика је чула за бендове попут Ајзберна, И-плеја, Канде Коџе и Небојше, а Никола Врањковић је био продуцент за велики део песама с те компилације/саундтрека. Први део "Муња" остао је упамћен као градски филм.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Живописне фотке са снимања филма ''Муње'', као и са концертних промоција

(Аваз/Прва клапа)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".