Штрајкови су појачали притисак на владу председника Емануела Макрона, која се већ суочава с незадовољством јавности због инфлације и повећаних рачуна домаћинстава.


- Обустава рада ће бити настављена - рекао је званичник ЦГТ-а у ТоталЕнержију, дан након што је управа француске компаније понудила да покрене разговоре о платама у настојању да оконча радни спор који траје већ око две недеље.

Из синдиката су навели да треба интерно да се консултују о понуди ТоталЕнержија за отпочињање преговора о платама.

Други званичник ЦГТ-а изјавио је да ће се штрајк такође наставити у две рафинерије Есо Француска пре разговора са менаџментом заказаних за касније током дана.

- Још увек немамо никакву потврду да ће се овај састанак одржати - рекао је синдикални функционер.

Портпаролка компаније Есо Француска рекла је Ројтерсу да ће састанак бити одржан у каснијим преподневним сатима и да ће у њих бити укључени представници сва четири синдиката која ау активна у компанији.

Скоро трећина француских бензинских станица имала је у недељу проблеме са снабдевањем најмање једном врстом горива, у односу на 21 одсто дан раније, према владиним подацима.

БОНУС ВИДЕО

https://video.novosti.rs/vesti/video/5864-ministar-momirovic-saobracajnica-novi-beograd-surcin-bice-zavrsena-do-februara-2023-godine