Маћеха Лејла Борингтон је својим мобилним телефоном снимала свог аутистичног трогодишњег пасторка док је лежао на поду и умирао од повреда мозга коју му је нанела, ударивши га у главу више пута.

Борингтон се терети да је нанела тешке повреде главе Харвију, аутистичком дечаку који је син њеног мужа. Суђење жени која је означена као „маћеха из пакла“ почело је недавно, а оптужена је за убиство из нехата.

Она је негирала кривицу и рекла да је дечак пао са софе на главу, због чега је дошло до смртоносног крварења у мозгу.

Према наводима тужилаштва, Лејла Борингтон била је сама са дечеком кући, док је његов отац био на послу.

Поротницима су приказани снимци, које је Лејла снимила само неколико тренутака након Харвијевог пада на под, а на њима се види како дечак лежи на десној страни и јева.

„Њен инстинкт, када види дете без свести и у невољи које је задобило озбиљну повреду након пада, је да посегне за телефоном и сними видео уместо да позове хитну помоћ“, истакао је тужилац.

Касније је тврдила да је видео да приказује болничаре – иако је утврђено да није тако. Она је, потом, ипак позвала хитну помоћ и отрчала код комшија.

Док је чекала хитну помоћ, Борингтон је Харвијевом оцу послала поруку у којој је писало „Не остављај децу поново са мном“.

Дечак је преминуо у болници од последица можданог крварења, а против његове маћехе подигнута је оптужница.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".