Maćeha Lejla Borington je svojim mobilnim telefonom snimala svog autističnog trogodišnjeg pastorka dok je ležao na podu i umirao od povreda mozga koju mu je nanela, udarivši ga u glavu više puta.

Borington se tereti da je nanela teške povrede glave Harviju, autističkom dečaku koji je sin njenog muža. Suđenje ženi koja je označena kao „maćeha iz pakla“ počelo je nedavno, a optužena je za ubistvo iz nehata.

Ona je negirala krivicu i rekla da je dečak pao sa sofe na glavu, zbog čega je došlo do smrtonosnog krvarenja u mozgu.

Prema navodima tužilaštva, Lejla Borington bila je sama sa dečekom kući, dok je njegov otac bio na poslu.

Porotnicima su prikazani snimci, koje je Lejla snimila samo nekoliko trenutaka nakon Harvijevog pada na pod, a na njima se vidi kako dečak leži na desnoj strani i jeva.

„NJen instinkt, kada vidi dete bez svesti i u nevolji koje je zadobilo ozbiljnu povredu nakon pada, je da posegne za telefonom i snimi video umesto da pozove hitnu pomoć“, istakao je tužilac.

Kasnije je tvrdila da je video da prikazuje bolničare – iako je utvrđeno da nije tako. Ona je, potom, ipak pozvala hitnu pomoć i otrčala kod komšija.

Dok je čekala hitnu pomoć, Borington je Harvijevom ocu poslala poruku u kojoj je pisalo „Ne ostavljaj decu ponovo sa mnom“.

Dečak je preminuo u bolnici od posledica moždanog krvarenja, a protiv njegove maćehe podignuta je optužnica.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".