Нумера "Пукни зоро" одушевила је публику која је први пут имала прилику да ову баладу чује 2010. године у филму "Монтевидео, Бог те видео". Многи су тада помислили да је песма настала пре много времена, неки да корене вуче још из Првог светског рата, али то је далеко од истине.

Аутор ове прелепе песме је Роберт Пешут Магнифико. Његова музичка каријера почела је још 1990. године, међутим, шира јавност је чула за њега након компоновања музике за филмове "Монтевидео, бог те видео" и "Монтевидео, видимо се".

Каже да му многи нису веровали да је управо он аутор ове песме, с обзиром да она звучи као да је стара и отпевана за време ратова које је наша земља водила.

 

 

- Бјела ми је тражио да буде ново, а да опет буде старо… Касније су кружиле легенде о томе ко је песму написао, чак се причало да је запис неког старог ратника али није, написао је један Љубљанчанин, то јест ја! Многи у то нису могли да поверују, чак сам и своју мајку једва убедио да сам ја створио "Пукни зоро". За сарадњу између Бјеле и мене највише је крива његова супруга Маја - нашалио се својевремено познати музичар, гостујући у „Шареници“.

Песму је посветио свом деди, који је био војник на Солунском фронту у Првом светском рату.

(Крстарица)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".