Српски држављанин С.Х. (37) преминуо је након линча на улици Келна. Њега је тридесетак особа крвнички тукло и ударало, а чак 17 пута је убоден ножем.

Бруталан злочин догодио се 10 марта ове године, а мотив је "сукоб две породице изазван увредљивим снимком", преноси немаћки Билд.

Додаје се да је због увреда на снимку један клан одлучио да се освети.

Убијени мушкарац је био отац двоје малолетне деце.

- На снимку се види како Србин паркира аутомобилч "смарт". Одједном му прилази човек и разговара са њим. У међувремену са сувозачеве стране други мушкарац му вади кључеве из аутомобила. У тренутку прилази око 30 мушкараца са свих страна и креће линч - наводи Унсер миттелеуропа.

Несрећног мушкарца су извукли из возила и брутално га ударали.

 

- Том приликом је убоден 17 пута ножем. Тешко повређен само се срушио на улици, превезен је у болницу али је након неколико дана преминуо - пишу локални медији.

Одмах након линча, починиоци су побегли пешке, али су потом ушли у неколико аутомобила. На основу видео материјала, полиција је неколико недеља касније трагала за укупно 18 осумњичених. Али нису успели никога да нађу - известио је "Колнер Стадт-Анзеигер ".

Касније је полиција успела да ухапси тројицу осумњичених учесника, а од краја новембра у току је процес против држављанина Босне и Херцеговине Х.Х. (31)

Подсећајући на злочин поменути медији наводи да се напад догодио усред белог дана на путу Келн-Хохенбергу.

Увреда породице која се осветила бруталним убиством емитована је уживо пре линча. Убијени српски држављанин Сенад Х. је наводно претио и вређао ширу породицу у Келну путем ливе стрима.

Упозоравамо, снимак је узнемирујућ, а можете га погледати у наставку текст.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Билд/Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".